Näistä lehdistä löytyy keräelmiä fiktiota, runoutta ja erilaisia esseitä, jotka saavat jokaisen lukutoukan onnesta soikeaksi! Kulttuuriin päästään uppoutumaan kuukausittain tai viikoittain ja lehtien lukeminen onnistuu sekä netin, että tulosteiden avulla.

  • 1. Fields

Lehti kokoaa yhteen uusia ja kiinnostavia fiktiivisiä tarinoita, runoja ja esseitä. Jokaisessa julkaisussa on myös esillä erilaisia haastatteluita ja profiileita sen hetken nousevista tähdistä kirjallisuuden maailmassa, eikä pidä unohtaa uskomattomia visuaalisen taiteen teoksia, mitä päästään myös ihailemaan. Vaikka lehdessä esillä olevat kirjailijat eivät olekaan vielä alan huipulla, on tämä lehti omiaan tutustuttamaan tulevaisuuden nimiin ja ainutkertaisiin teoksiin.

  • 2. Ecotone

Tieteen ja taiteen aloille omistettu lehti julkaisee teoksia kaikista genreistä ja sen keskittymispiste on maisemassa, sekä maantieteessä. Lehden motto “Tilan uudelleen keksiminen” on jännittävä ja omalaatuinen tapa lähestyä taidetta, varsinkin aikana, jolloin muutokset ovat ainut varma asia, jokaisella taholla.

  • 3. Narratively

Kertomattomia tarinoita oikeista tapahtumista ja henkilöistä, tämä lehti yhdistää luovan kerronnan, journalismin, piirtämisen, valokuvauksen ja jopa videon, sekä äänen. Lehteen päästään käsiksi ilmaiseksi netissä, eli siihen on erityisen helppo tutustua koska tahansa. Rehelliset ja avoimet kerronnat ihmisistä voivat inspiroida, koskettaa tai saada nauramaan, taaten ikimuistoista luettavaa.

  • 4. Suomalainen Parnasso

Parnasso on ainut listalle päässyt suomalainen julkaisu, mikä johtuu lähinnä siitä, ettei maassa ole kovin laajaa valikoimaa lehtiä. Tämä on kuitenkin mainio julkaisu niille, joilta englanti ei suju kovinkaan hyvin, mutta jotka haluavat pysyä kirjallisuuden trendien matkassa. Lehti sisältää runsaasti erilaisia kolumneja, sekä arvosteluja, joita pidetään korkealaatuisia. Essee osiossa on esittelyssä klassikkoja ja runojen avulla päästään vilkaisemaan minkälainen tulevaisuus kirjallisuuden alalla on edessään.

  • 5. A Public Space

Esseitä, taidetta, modernia fiktiota, runoutta ja jopa kansainvälisiä tuotoksia, jotka on käännetty englanniksi. Lehti on jo yli 10 vuotta vanha, mutta se on onnistunut säilyttämään nuorekkaan otteensa. Se toimii voittoa tavoittelemattomalla periaatteella ja luo hyvän siteen lukijoihin, jotka ovat kulttuurillisesti uteliaita.

  • 6. Tin House

Lehdestä saadaan irti mahdollisimman paljon ja esimerkiksi fiktio osio saa jatkuvasti palkintoja, sekä kiitosta. Kirjoittajina on ollut joitakin tämän aikakauden kovimmista nimistä, kuten Stephen King ja genrejä onkin esillä valtavasti. Fiktio, runous, erilaiset haastattelut ja esittelyt vain muutamia osioita, joita lehdessä käsitellään. Myös vanhojen kirjojen ystäville on luvassa herkkua, sillä jokaisessa julkaisussa on myös oma kohtansa vanhoille unohdetuille kirjoille.

  • 7. Blackbird

Tätä lehteä pidetään yhtenä visuaalisesti vaikuttavimmista netti julkaisuista. Sen yksinkertainen kauneus antaa mahdollisuuden keskittyä pelkästään lukemiseen, mutta sen ulkonäkö on itsessäänkin taidetta. Fiktioon, runouteen, näytelmiin ja taiteeseen keskittynyt lehti tuottaa erityisen korkealuokkaista luettavaa, missä voidaan aistia rehellisyys, erilaiset näkökulmat ja syvällisyys. Lisäksi tarjolla on haastatteluita sekä arvosteluja ja myös audio, sekä video tuotanto on huimaa.

  • 8. Poetry Magazine

Nimensä mukaisesti runouteen keskittynyt julkaisu esittelee parasta nykyaikaista runoutta. Se ei laita tiukkoja rajoja eri tyyleille ja genreille vaan pyrkii tuomaa laatu tuotoksia jokaisen luettavaksi. Kirjalla on pitkät perinteet ja se julkaistiin ensimmäistä kertaa vuonna 1912.

  • 9. The Normal School

Kannen taide on se asia, mikä aina pysäyttää ensimmäisenä tämän lehden kohdalla. Lehdellä on taiteellinen, omaperäinen ja leikkisä näkemys julkaisuihin ja sen nokkeluus, sekä raikkaus erottaa muiden joukosta. Fiktiota, esseitä, runoja, journalismia sekä kritiikkiä, niistä on tämä lehti tehty.

  • 10. McSweeneys Quarterly Concern

Lyhyet tarinat, raportointi, sarjakuvat, kuvitukset sekä runot, jotka saavat ihastumaan kerta toisensa jälkeen. Tämä lehti sai alkunsa paikkana, jossa muiden lehtien hylkäämät kirjailijat pääsivät esittelemään teoksiaan ja nykyään se onkin suuressa arvossa.